Werken in de jeugdzorg: jeugdzorg vacatures

31 januari 2018
 Categorie├źn: Levensverbetering, Blog

Delen  

Heb je je opleiding in de jeugdzorg net afgerond of ben je al een tijdje op zoek naar een baan in de jeugdzorg? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het vinden van een geschikte vacature. Het is niet altijd even makkelijk om een baan te vinden, zo geldt dat ook voor de pedagogische wereld. Met deze onderstaande tips kom jij alvast wat dichterbij je droombaan en vind je de meest geschikte jeugdzorg vacatures.

In dit artikel duik ik samen met jou in de wereld van de (online) vacatures en hoe je specifiek kunt zoeken naar een geschikte baan. Naast geld verdienen is het natuurlijk ook belangrijk dat je een baan vind die bij je past en waar jij met plezier naartoe gaat. Om je droombaan te vinden zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden, die vind je hieronder. 


Voordat je gaat solliciteren

Om in de jeugdzorg te kunnen werken moet je allereerst beschikken over een relevant diploma. Op MBO niveau zal je minimaal over een pedagogisch medewerker, jeugdzorg niveau 4 diploma moeten beschikken. Soms kun je ook terecht met een pedagogisch medewerker, kinderopvang niveau 4 of 3 diploma, maar dan moet je wel praktijkervaring opgedaan hebben in de jeugdzorg branche. Als afgestudeerde HBO'er kun je met je pedagogie diploma ook aan de slag. De functies zullen per opleidingsniveau verschillen, dus kijk goed naar de omschrijving van de vacature. Ga er vanuit dat als er specifiek om HBO wordt gevraagd, je met een mbo 3 diploma een zware tijd tegemoet gaat. Maar; waar een wil is, is een weg.


Waar je jeugdzorg vacatures kunt vinden 

Jeugdzorg vacatures kun je net als alle andere vacatures op het internet vinden. Zodra je de woorden 'jeugdzorg vacature' op je zoekmachine intikt krijg je tal van resultaten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Kijk anders even op Advizo. Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaalt waar je naar op zoek bent. Hoe lang en hoe ver je bereid bent te reizen, of je een rijbewijs hebt en wat voor soort functie je zoekt, zijn hele belangrijke punten om mee te nemen in je zoektocht. Wees in het begin niet te veeleisend met je salaris, er is altijd ruimte om jezelf omhoog te werken. 


Wat er veranderd is sinds de transitie

Sinds de jeugdzorg transitie in 2015 is er een hoop veranderd in de wereld van de pedagogie. Zo is de gemeente voor een groot gedeelte verantwoordelijk over de jeugdzorg en daarbij zijn veel functies veranderd. Hierdoor zijn zowel functies verdwenen als vrijgekomen, daarom is het wijs om de openstaande vacatures onder de loep te nemen voor je solliciteert. Salarissen kunnen ook afwijken van wat voor 2015 de norm was. Sommige functies hebben ook een andere benaming gekregen, dus lees de vacature nauwkeurig door.