Overdag lekker bezig zijn: dat wil iedereen

22 februari 2018
 Categorie├źn: Diensten voor andersvaliden, Blog

Delen  

Ieder mens wil graag iets te doen hebben in zijn of haar leven. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Hoewel zij beperkt zijn op lichamelijk en/of verstandelijk vlak, zijn er ook voor hen volop mogelijkheden om hun dag te besteden. Soms is werk mogelijk. Maar ook dagbesteding voor mensen met een beperking is er ruimschoots in Nederland. Dat is er in allerlei vormen, zodat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit om overdag lekker bezig te zijn. 


Wat is er aan dagbesteding voor mensen met een beperking?

Bent u op zoek naar een vorm van dagbesteding voor mensen met een beperking, omdat u zelf beperkt bent of omdat een van uw naasten beperkt is? Dan wilt u weten welke vormen van dagbesteding er in Nederland zijn. Vele organisaties in Nederland bieden zorg voor mensen met een beperking. Zij bieden daarnaast ook allerlei vormen van dagbesteding voor mensen met een beperking. Dit aanbod is groot en zeer gevarieerd. U kunt terecht in de horeca, waar u in de keuken werkt of in de bediening. Ook productiewerk is er voor mensen met een beperking, zoals inpakken, monteren, stickeren of postpakketten verzorgen. Als u liever iets creatiefs doet, dan kunt u terecht in een kunstatelier, een houtwerkgroep of een keramiekwerkgroep. Werkt u liever buiten? Dan kunt u bijvoorbeeld in een tuin aan de slag. En zo zijn er nog veel meer plekken met dagbesteding voor mensen met een beperking.


Dagbesteding voor mensen met een beperking; er is voor ieder wat wils

Net als bij werk gaat het er bij dagbesteding om dat u doet, wat u het liefste wilt doen. Daarom wordt er door organisaties voor mensen met een beperking altijd samen met u nauwkeurig gekeken naar werk dat bij u of uw naaste past. Als er gewerkt wordt vanuit passie, dan is er plezier, maar ook een betere prestatie. Dat is voor iedereen het beste. Als u bij een bepaalde organisatie niet vindt wat u aan dagbesteding het liefst wilt doen, dan doet u er goed aan om verder te zoeken bij een andere organisatie naar dagbesteding voor mensen met een beperking. Biedt geen enkele instantie dagbesteding naar uw wens? Dan is het wellicht verstandig om wat minder kieskeurig te zijn en te zoeken naar iets anders dat ook goed bij u past. Benieuwd naar een organisatie dat naast dagbesteding voor mensen met een beperking tevens woonbegeleiding en naschoolse opvang voor kinderen en jongeren met een beperking in Noord-Holland aanbiedt? Kijk dan eens op de site van de LeekerweideGroep.